tiistaina, heinäkuuta 07, 2020

Gluteeniton VHH Feta-tomaattipiirakka

Varoituksen sanana: Tein tätä kummipojan synttäreille, ja ennen juhliin lähtöä puolisoni totesi: "Mitä jos vedottaisi Coronaan ja jäätäisi sen varjolla kotiin, niin saataisi syödä tämä kaksistaan?". Jo pelkkä tuoksu oli taivaallinen, eikä maku hävinnyt tuoksulle yhtään. Piirakka on myös gluteeniton. En pidä myöskään ksantaania ja leivinjauhetta erityisen välttämättöminä, mutta lykkäsin mukaan, kun niitä oli kaapissa.



Pohja:
50 g voita
3,5 dl juustoraastetta (itse käytin mozzarellaa ja mietoa emmentalia)
2 kananmunaa
2 dl mantelijauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ksantaania

Sulata voi ja lisää siihen muut ainesosat, sekoita tasaiseksi massaksi.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Esipaista taikinaa 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Ota piirakkapohja uunista ja täytä se.

Täytteet:
Paketti Fetaa
Aurinkokuivattuja tomaatteja maun mukaan. Itse taisin käyttää noin puoli purkillista
Juustoraastetta (lisää mozzarellaa ja mietoa emmentalia)
Pinjansiemeniä
Ruohosipulia.

Paista piirakkaa 200 asteessa 10-15 minuuttia tai kunnes se tuoksuu ja näyttää kypsältä. Itse pidin kiertoilmalla 13 minuuttia. Huomaa, että tässä paistolämpötila on kuumempi kuin pohjan esipaistamisessa.

Pohja oli hyvä sekä rakenteeltaan että maultaan. Täytteitä varioimalla tätä voi muunnella loputtomiin.

Antoisia piirakkahetkiä!

1 kommentti:

Katereen kirjoitti...

Testasin vaihtaa puolet mantelijauhoista lupiinijauhoon. Pohjan rakenne toimi melkein vielä paremmin. Lupiinijauhon kanssa pohja pullahti tasaiseksi esipaistossa, mutta täytin normaalisti ja paistoin täytteiden kanssa. Pullahdus ei haitannut lainkaan lopputuloksessa.