sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

Yötyö, se naista syö

Niinpä taas vierähti viikko poikineen, etten saanut kirjoitetua. Eli töitä pusketaan yötolkulla, eikä vapaa-aikaa ole vasta kuin tulevaisuudessa. Ensimmäinen pitkä yövuoro tuntui tappavalta, mutta pikkuhiljaa sekin lähti sujumaan, ja heti kun siihen melkein tottui, tuli muutos iltayövuoroon (17-03:30). Niinkin pienet asiat kuin kaupassakäynti ja pyykinpesu pitää suunnitella aikatauluun jo useaa päivää etukäteen, ja ne tekee sitten jos jaksaa silloinkaan. Kaikki aika menee työn ohella työmatkoihin ja nukkumiseen. No Life!

Muutama huomio tässä matkan varrella on kuitenkin tullut mieleen. Täällä alkaa yllättäen näkyä asioita, jotka kiinnittivät huomiota Koreaan saapuessani. Ensimmäinen huomio oli korealainen muoti. Koreahan tunnetaan Aasialaisen muodin luojana, mutta yllätys oli suuri nähdä raumalaistyttöjä puolipitkissä trikoohousuissa ja farkkuminihameessa, 3 eri väristä, mallista ja kireää paitaa päällään. Kuinka kummassa korealainen muoti on voinut rantautua RAUMALLE?!?!? Tai kaipa sitä on muuallakin Suomessa, mutta se ehtii vasta vähän jälkijunassa tuonne idemmäs... Noh, sääliksi käy ohikulkijoita katsellessaan suomalaisia sääriä korealaisissa vaatteissa. Itse en omiani kehtaisi esitellä, mutta moni muu näyttää kehtaavan...

Sitten toinen asia, muutama kommentti ydinvoimasta. Jossain vanhassa riparibiisissä sanotaan: "hahmo suuren ydinvoimalan, kaunistaa järven rantaa. Samaan rantaan ennen joutsenet laskeutui." Biisin kirjoittaja ei ole tainnut tietää pätkääkään suomalaisesta ydinvoimalasta. Ydinvoimalan alue tarjoaa mitä viihtyisimmän elinympäristön monille lajeille, jopa joutsenille. Työmatkalla noin 1 km päässä itse voimalasta näen vähintään kerran viikossa joutsenia, joskus hirviä, ja jäniksiä riittää ihan riesaksi asti. Rusakoita olen bongannut itse laitoksen pihassa, aidatun alueen sisäpuolelta, viimeisen 2 viikon aikana 5 kertaa. Siellä niillä ei ole luontaisia vihollisia, ja firman hoidetut nurmikot ja istutukset katoavat naamaan niin että nokka tutisee. Suomessa myöskään ei ydinvoimaloissa ole jättimäisiä lauhdutustorneja, jotka muualla maailmassa ovat yksi ydinvoimaloiden tunnuspiirteistä. Siispä suomalainen ydinvoimala istuu maisemaan paljon paremmin kuin esim. paperitehdas. Eikä ydinvoimalan piipustakaan tule savua :)

1 kommentti:

Jonnna kirjoitti...

Moiks!
Sinulla tuntuu olevan rankkaa, yritä sinnitellä! Rahaahan se vaan tietää! ;) Tuosta muodista piti kommentoida että kyllä tuo samainen trikoot ja hame-muoti on ehtinyt kevään mukana tänne itäänkin! :) Et vaan ilmeisesti ole selaillut h&M.n ja kumppaneiden kuvastoja niin et tiedä että ne on nyt IN! VAikka aika karmean näköset kyllä minusta! VAikka sääret vielä jollakulla kestäisivätkin niin tyylisilmään sattuu silti! MInähän kun olen aina niin huippumuodikas itse.... 0;)
Btw. Mikolla on kaks työhaastattelua, tänään ja huomenna. PIdä peukkuja! :)

Tsemppiä! Ja muista mennä ulos nukkumaan jos sää vaan sallii 8)