tiistaina, maaliskuuta 07, 2006

Kaukomatkalla Kouvolassa

Alle viikon ehdin kotona olla, kun tuli seuraava reissu, ja kallis tulikin. Kaverini Katja mokoma meni ja valmistui Diplomi-Insinööriksi, joten pitihän moista juhlistaa. Junamatka Kouvolaan ei onneksi kestänyt kuin tunnin ja 10 minuuttia, mutta kun opiskelijakortissa ei ollut tämän vuotista tarraa, niin maksoi sitten tuplahinnan.

Kuulin yllätyksekseni että Kouvola on kaupunkina pienempi kuin Mikkeli. Olin aina kuvitellut päinvastoin. Yöelämää sieltä sentään löytyi ainakin ravintola Onnelasta. Tosin tämä juhlija väsähti jo ennen baariin pääsyä (eikä alkoholilla ollut tällä kertaa tekemistä asian kanssa, enempi ehkä aikaerolla, minä kun en ihan äkkiä toivu useamman tunnin eroista...) Baarissa sitten nuokuin ja katselin kanssajuhlijoita.

Kolme asiaa baarikansassa pisti silmään. Ensimmäinen olivat humalaiset ämmät naistenvessassa... Mikä laittaa 25- vuotiaat naiset meikkaamaan itsensä kuin sirkuspellet ja vetämään täydet lärvit. Oli siinä kaunista katseltavaa kerrakseen kun nämä sitten yrittivät parannella sotamaalaustaan peilin edessä ja säilyttää samalla tasapainonsa...

Toinen asia oli hiusmuoti. Yllättävän moni tyttö oli valkaissut hiuksensa platinablondiksi, samaan tyyliin jota näen enää vain ala-asteen 1. luokan luokkakuvassa 6. luokan tyttöjen hiuksissa... Eläköön 80- luku!!!

Kolmas silmäänpistävä asia oli ylipaino. Joko ihmiset on lihoneet enemmänkin miun ollessa poissa, muoti muuttunut pintaa nuolevammaksi ja pelastusrenkaita enemmän esilletyöntäväksi, tai sitten olen vain tottunut aasialaisiin aliravittuihin naisvartaloihin... Veikkaisin että todellinen vastaus löytyy kaikkien kolmen välimaastosta.

Matkahuuma ei siis vielä kokonaan haihtunut, sillä eilen jatkoin kotimaanmatkailua ja kävin lappeen Rannassa, hakemassa vihdoin sen tarran opiskelijakorttiin. Pikkuveli Teppo lähti tyttöystävänsä kanssa Tukholmaan aiheuttaen miullekin kovan kuumeen päästä laivalle, joko Tukholmaan tai Tallinnaan. Pitää kattoa josko saisi muutaman muunkin immeisen houkuteltua mukaan, ettei tarvitsisi yksin lähteä! (ilmottautumisia otetaan vastaan sähköpostissa ;))

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Matkailu tekis kyllä hyvää. Ehkäpä ens kesänä Scanrail, jos ei parempaa tekemistä keksi. Norjan vuonoja voisi olla mukava katella.

Nalleneiti kirjoitti...

Eläköön kouvola! :D Kuulostaa ihan kouvolalaiselta yöelämältä, tosin itsehän en siellä ole pariin vuoteen viihtynyt.. :D
Oisi sieltä varmaan toisenlaisiakin paikkoja löytynyt, vai miltä kuulostaa Riviera ruudullisine flanellipaitoineen, tai Diva kahdeksantoistakesäisineen..?