keskiviikkona, maaliskuuta 01, 2006

Paluu pakkaseen

Terveisiä Mikkelistä!
Palasin siis koti-Suomeen maanantai-iltana. Helsingistä poimittiin mukaan laukkutolkulla lisää tavaraa, ja nyt 2 vuorokautta on mennyt ihan pelkästään tavaraa lajitellessa :( Pikkuhiljaa alkaa päästä normaalielämään kiinni. Edlleen on pipot ja lapaset kadoksissa, mikä ei juuri houkuta kävelemään tuonne -16 asteen pakkaseen. Muuten kyllä tälläinen mukava kevättalvinen ilma on paras mahdollinen talvikeli palata tropiikista Pohjolaan. Eikä yhtään vituta jättää tropiikin hikeä taakseen, ei ainakaan vielä!

Suurimpia ihmetyksiä Suomessa ovat tuottaneet mm. eurot - rahat tuntuvat kuin monopoliseteleiltä kun ovat niin pieniä verrattuna aasialaisiin rahoihin. Myös vessarutiineihin totuttautuminen on ollut luksusta: raanasta tulee jääkylmää tai tulikuumaa vettä sen mukaan mitä itse säätää. Vessapaperin heittäminen pönttöön eikä pöntön vierestä (toivottavasti) löytyvään roskikseen tuntuu vieläkin aika hassulta, pelkään jatkuvasti pöntön menevän tukkoon jo muutamasta palasta... Eli elämä on aika luxusta :)

Ruuanlaitto oli yksi asioita joita kaipasin eniten Aasiassa. Puoleen vuoteen en ole kokannut yhtikäs mitään, ja viimeisen 9 kk aikana ehkä yhteensä 3 kertaa. Tänään tuli sitten muutos siihenkin kun tein lounaaksi itselleni ja isälle paistettua riisiä kasviksilla ja jauhelihalla. Aika namia oli! :)

Tänä yönä olisi totuttautuminen uuteen asuntoon. Yksin nukkuminen vähän jänskättää: puoleen vuoteen en ole nukkunut yksin huoneessa kuin yhden yön. Nähtäväksi jää onko kokemus pelottava vai täyttä luxusta.

Valokuvia tulee nettiin jahka jaksan ruveta niitä siivoamaan ja järjestelemään... Voi kestää pienen tovin ennen kuin ovat katsottavassa muodossa...

Ei kommentteja: