maanantaina, heinäkuuta 11, 2005

Disnimaa

Tulipa sitten tehtya paivan mittainen visiitti EuroDisneyyn. Olihan se ihan nakemisen arvoinen paikka, tosin ei yllattanyt mihinkaan suuntaan eli oli aika lailla sellainen kuin odotinkin. Paljon ihmisia, viela enemman kraasaa ja pitkat jonot laitteisiin. Nahtavasti nyt jonot oli kuitenkin viela inhimillista luokkaa, silla jonotuskarsinat oli suunniteltu huomattavasti pitemmille jonoille. Laitteita olisi saanu olla ehka vahan enempi, niin jonot olisi lyhentyneet. Pisimmillaan taidettiin jonottaa noin tunti, lyhimmillaan joku 15 minuuttia varsinaisiin vempaimiin.

Paras vekotin oli ehdottomasti pimeassa sisatiloissa meneva "avaruusalus-vuoristorata", jossa pimeydessa tehtiin kieppia ja katseltiin samalla tahtien tuiketta ja supernova-rajahdyksia. Oli aikas siisti =) Mutta kun siihen vempaimeen oli se tunnin jono, niin ei kehdannu toista kertaa jonottaa. Hieman perinteisempi vuoristorata oli ihan peruskamaa, mutta kaivosaiheiseksi tehty rata oli kanssa aika vekkuli kokemus. Ilmakuoppia siis riitti. Pyorivissa kahvikupeissa pyoritettiin niin, etta maisema vilisi silmissa, ja kyydin loputtua piti hetkonen seisoa paikallaan etta maailma asettui taas oikeille urilleen.

Jos olisi etukateen tienny huvipuiston lippusysteemin, niin olisi kaynyt aina eri teemapuistoon tullessa hakemassa fastpass- liput kaikkiin laitteisiin, joilla tiettyyn kellonaikaan paasi jonojen ohi erillista ohituskaistaa pitkin), niin ei olisi jonottaessa mennyt niin montaa tuntia. Fastpassien ideana oli nahtavasti tasottaa jonojen syntymista. Periaatteessa sama aika meni siis laitteeseen odottaessa, passin kanssa odottaminen vain tapahtui itse valitsemassasi paikassa.

Muita mielenkiintoisia kokemuksia oli StarWars- avaruusalussimulaattori - paras huvipuistosimulaattori jossa tahan mennessa olen kaynyt seka Kodakin sponsoroima 3D-elokuva, jossa erikoisefektit tosiaan tuntuivat iholla asti. Tuntui, etta puolet katsomon vaesta otti elokuvan liiankin tosissaan, kun rupesivat kirkumaan kun filmilla nainen pyortyi "melkein katsoja paalle" ja ruudun kokoinen kaarme meinasi purasta. Filmilla karkuun paasseet laboratoriorotat vilisivat yleisonkin jaloissa, ja elokuvan jalkeen teki mieli pyyhkia naamalta koiran sylkea pois, jonka hauveli aivasti yleison niskaan.

Viikonloppuun mahtui myos Eiffelin yovalokuvausta (TK:n kameralla tuli paaljon hienompia kuvia kuin miun... Miekin tahon uuden hienon pienen kameran!!!), Kierros Montmartrella ja Sacre Ceourissa, Nousu ylailmoihin Montparnassella ja pari ravintolaillallista ja istuskelua pimealla nurmikolla puistoissa. Oikein kiva viikonloppu siis.

Ei kommentteja: