sunnuntaina, heinäkuuta 17, 2005

Maailman kuuluisin cabaret- Punainen mylly

Olihan se kerran elämässä koettava, kuuluisa Moulin Rouge. Paljon sitä on kehuttu, paljon moitittu, paljon se maksoi, mutta silti oli kokemisen arvoinen. Jos oikein kunnolla suostuttelette, niin olen ehkä houkuteltavissa uusintaankin seuraavan kuukauden sisällä O:-) Lippu kustansi 87 euroa per nuppi, mutta yllätyksenä sisälsi myös pullollisen shampanjaa. Ja siis ihan aitoa tavaraa, eikä mitään Elyseetä.

En olisi uskonut että ihmisruumis kykenee tuohon kaikkeen! Perinteisen cancan- tanssin, vähäpukeisten tyttöjen (Juho sekosi jo laskuissa että montako paljasta rintaa näki) ja jalanheilutusten lisäksi esitys oli "telinevoimistelua", pantomiimia ja sirkusta. Kaikenkaikkiaan taiteilijoita oli noin 50, ja esitys kesti noin 2 tuntia. Koko ajan oli fiilis "ei kai tämä vain vielä lopu?!?!" Minulle esityksen kohokohta oli kahden miehen pari"tanssi"numero, joka sisälsi lähinnä tanssillista akrobatiaa mm. päälläseisontaa jalustana tanssipartnerin pää tai käsinseisonta yhdellä kädellä partnerin kädellä. Eikä se päättynyt pelkkään akrobatiaan, vaan tanssikuviot oli mukana... Jotain aivan uskomatonta.

Nooh, kaikki eivät olleet aivan yhtä hullaantuneita esityksestä. Edessämme oli pöydällinen aasialaisia turisteja, joista seurueen naiset näyttivät vaipuvan suorastaan uneen. Pöytään jäi myös korkkaamatta kaksi kolmesta shampanjapullosta... Hieman syyhytti teekkaritytön sormet, mutta ei sentään niin paljoa kuin alaskalaisrouvalla hänen hieman erehtyessään avaamaan meille tarjottua shampanjapulloa jopa ennen tarjoilijan tuloa. Saipahan sitten uusi hieno bilepaitakin shampanjakasteen, kun sitä kerran riitti ihan hölvättäväksi asti...

Mutta siis tiivistettynä: upeata, mahtavaa, suosittelen lämpimästi! Mustasukkaiset vaimot elkööt vaivautuko, sillä paljasta pintaa riittää katseltavaksi, mutta kaikenkaikkiaan show on tanssia, ei erotiikkaa eikä edes pehmopornoa. '

Mitä minulle sitten päällimmäiseksi jäi mieleen? Kutkuttavan hivelevä tunnelma ennen shown alkua, kun ei vielä oikein tiedä mitä tuleman pitää. Satojen shampanjapullojen korkkien poksahtelu yhtäaikaa, vähän kuin popcorn-kone. Tanssinumeroiden aikana hiljaisuus kun yleisö unohtaa hengittää yhtäaikaisesti ja hetken päästä yheinen huokaus tai voihkausu. Hilpeä hiprakka esityksen jälkeen kun vielä tyhjensimme pöytänaapurien shampanjapullon pohjat - heille ei kuohujuoma näyttänyt maistuvan... Ensiyrittämällä lennosta kaapattu taksi, jolle ajo-ohjeet sain annettua "puhtaalla" ranskankielellä, melkein ajettu kolari ja ihmettely, eikö tämä matka koskaan lopu. Taksi tuli sitten lopunperin kustantamaan 17,50 euroa noin 8 kilometrin matkasta, mikä ei ole ihan kamala hinta suomalaiselle maksettuna aamuyön tunteina.

Ei kommentteja: