maanantaina, joulukuuta 19, 2005

Erilainen Kiinanmuuri

Eilinen päivä nukuttiin pitkäksi, syötiin hostellin baarissa ja käpöteltiin ympäriinsä. Tänään otettiin hostellin 16 euron hintaan tarjoama retki "The Secrect Wall" muurille, joka olikin melkoinen kokemus. Harva kai voi sanoa käyneensä muurilla päiväsaikaan näkemättä lainkaan muita turisteja tai krääsänmyyjiä. Meitä oli 11 hengen porukka hostellista, joiden kanssa ajettiin 2,5 tuntia kaupungista suuntaan X keskelle ei mitään, jossa tapasimme kiinalaisperheen, jonka isäntä lähti käyttämään meitä 3 tunnin "kävelyretkellä" muurilla.

Ylösalas osittain sortunuttakin muuria, kiveltä kivelle, vuorenkuvetta hiekkavyöryn saatellessa sekä jäisten purojen ylityksiä. Kunto loppui moneen otteeseen, usko omaan suoriutumiseen meni myös, mutta takaisin sieltä selvittiin. Oli se sen verran rankka reissu että en lähtisi toiste, mutta parempikuntoisille liikkujille voin kyllä lämpimästi suositella. Vaelluksen jälkeen söimme myöhäistä lounasta / aikaista päivällistä oppaamme kotona. Ihan jees, varsinkin kun se on nyt ohi ja tuli tehtyä Smile . Pohkeet ei varmaan toimi kolmeen päivään, ja polvet vihottelee ehkä vielä kotonakin...

Reissun jälkeen oli niin puhki, että suihkun jälkeen kykeni enää ojentamaan likaiset vaatteet respan tytölle pestäväksi. Puolitoista vuorokautta kuulemma menee pyykkäyksessä, muovikassillisen hinnaksi tuli 4 euroa. Ruoaksi jälleen hostellin baarissa paistettuja nuudeleita vihanneksilla ja naudanlihalla, Juholle paistettua riisiä kanalla. Walesilaispoika tarjoili ostamaansa teetä iltadrinkiksi, maistui niin hyvältä, että huomenna pitää lähteä teekaupoille itsekin. Hostelli on niin hyvin sijoitettu, että muutaman kymmenen metrin päässä ovelta on hyvät shoppailumestat. Hyvä valinta, ainua huono puoli on se lämmitys... Tänään saatiin lämpötila kipuamaan jo 17 asteeseen :)

3 kommenttia:

Jonna-Tonttu kirjoitti...

WAU!! Kuulostaa hyvälle teidän reissailu!! Pohkeet on pieni murhe noista elämyksistä! Täytyy sanoa että olen vähän kade! ;) Minä pakkaan täällä kassia vaan Mikkeliä ja kylpylää varten... :) Teidän ei ainakaan tarvii murehtia joulusiivouksesta tai koristeista! :) Mäpäs leivoinki tänään pipareita, nam nam :) Niistä jäätte kyllä nyt paitsi! ;)
Tuota pesusieni hankausta mä en oo ikinä tajunnut, tosin en oo kunnolla kokeillutkaan... Tuntuu pahalle! Mistä sen siis näkee lähteekö ihoa enää vai ei?? Yksi elämän suurista mysteereistä...

TERKKUJA JA JOULUN TOIVOTUKSIA TEILLE OIKEIN PALJON!! HALAUKSIA KANSSA!!!! HERKUTELKAA TE SIELLÄ HIEMAN ERILAISILLA JOULUHERKUILLA! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä nyt on joku kerennyt meidänkin perheestä Kiinanmuurille.terkkuja Tallinnasta ISO Iii...!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvän Joulun toivotukset sinulle Kaisa ja myös Juholle sinne kaukaiseen Kiinaan. On se vaan hienoa päästä näkemään ja kokemaan jotain noin erilaista kuin se perinteinen turistimatkailu. Onnea vaan loppumatkaankin.
Terveisin Haukivuoren sukulaiset