sunnuntaina, joulukuuta 11, 2005

Retki Pohjoiseen

Nonih, sainhan aikaa kirjottaa taas pitkästä aikaa, vaikka pitäisi olla taas lukemassa tenttiin. Eli täällä on viimeinen viikko meneillään ja viimeiset 3 viikkoa on ollut yhtä hulinaa, hyvä jos nukkua on ehtinyt.

Eli viimeisten kolmen viikon tärkeimpiä tapahtumia oli kurssimatka Korean etelärannikolle Busaniin (siellä on Korean hienoimmat biitsit), josta professorimme oli varannut hotellihuoneistot ihan rantakadulta ja 16. kerroksesta, niin että meillä oli aika huikeat näköalat. Ilta meni tissutellessa ja harrastaessa kurssin otsikon mukaisesti crosscultural communicationia. Jotkut hullut kävi meressä uimassa (marraskuun 25. päivä, että oli ihan kohtuu viileää), ja arvatenkin minä sain flunssan jo pelkästä katsomisesta... Busanissa käytiin myös ihmettelemässä akvaariota, jonka hienoin elämys oli allas täynnä haita ja pikkukaloja yhdessä, sekä hassu akvaariokupla, johon sai työntää oman päänsä sisälle. Kuvia tulossa myöhemmin.

Seuraavana viikonloppuna suuntasimme Seouliin, retkelle Pohjois Korean rajalle, DMZ:lle. Reissulle tuli hintaa yli 60 euroa, ja olisi noussut 80 euroon jos olisimme halunneet käydä vielä tunnelissa rajan alla. Nyt pääsimme siis Panmunjoniin, eli rajalla olevaan sotilastukikohtaan, jossa meille esiteltiin paikkoja alkaen neuvotteluhuoneesta (joka sijaitsi tasan puoliksi rajan kummallakin puolella). Näinpä tuli siis käveltyä muutama askel pelätyn pohjoisen naapurinkin maalla - tai lattialla... Rajalle pääsyn vaatimuksena oli tiukka pukukoodi - ei farkkuja, shortseja, urheiluvaatteita, eikä miehille myöskään pitkiä hiuksia. Sormella osoittaminen oli ehdottomasti kielletty, koko retken peruuntumisen uhalla. Syynä oli kuulemma, että perinteisesti Koreassa farkut ovat olleet köyhälistön vaatetta, ja pohjoiselle halutaan näyttää ettei täällä mitään kerjäläisiä olla. Osoittelu puolestaan saatettaisi tulkita pistoolilla ampumisyritykseksi, josta puolestaan saattaisi seurata omia ongelmia... joopa joo. Kuvat kertonevat enemmän kuin tuhat sanaa, joten lupaan viikon sisällä laittaa kuvat nettiin ja linkin tänne. Seoulin reissusta vielä mainittakoon, että saimme kunnon lumisateen - Korean ensilumi, joka satoi maan pohjoisosiin siis 2.12. Täällä maan etelä - koillisosissa ei ole lumesta ollut vielä hajuakaan, vaikka lämpötila on jo nollan alapuolella.

Ei kommentteja: