sunnuntaina, tammikuuta 29, 2006

Kuala Lumpur

Paadyttiin sitten tanne Malesiaan. Hintataso senkuin nousee ja hikinoro selassa kasvaa. Taalla on talla hetkella kiinalaisen uudenvuoden juhlinta meneillaan, ja koko kaupunki on ihan seis. Miksi ihmeessa ne juhlii kiinalaista juhlapyhaa muslimimaassa? Kuitenkin kaikki paikat on suljettu 2 paivaa, ja ihmiset kayttaa ilmaisen vapaapaivan seisomalla keskella katua tukkien sitten koko liikenteen. Tai ehka ne tuhannet autot tukkii kanssa... kuitenkin niin, etta kavellen paasee nopeammin perille kuin autolla. Metro ja monorail on myos napparia liikkumismuotoja.

Lamminta taalla on 34 astetta, mika tarkoittaa 89 % kosteudessa melkoista saunaa. Huoneessa sitten kun kaantaa ilmastoinnin paalle, tulee jo vilu, eika oikein sopivaa nukkumislampotilaa loydy mistaan. Pitaisi varmaan vetaa lahibaarissa ladybackbagger- tarjousdrinkkeja eurolla kipale naamaan niin etta sammuisi...

Ratkaisuksi ongelmiin ostimme junaliput Singaporeen. Eli huomenna lahto Sporeen ja alustavan suunnitelman mukaan pitaisi viipya 2 yota siella. Sitten takaisin tanne ja visiitti Petronas Toweriin, jonka jalkeen olisimme valmiit suunnistamaan kohti Thaimaan rajaa ja tuhansia hymyja.