keskiviikkona, syyskuuta 21, 2005

Opiskelua korealaisittain

Meillä on yksi kurssi täällä, johon mie vuoroin olen vihastunut, vuoroin ihastunut. Kurssi on nimeltään cross-cultural communications, joten aihe on sinällään mielenkiintoinen. Opiskelijoita on liki puolet ulkkareita ja puolet Korealaisia, sekin poikkeuksellista näissä vaihtarikursseissa.

Professori on noin 30-vuotias korelaismies, joka ei arvosta omaa kulttuuriaan pätkääkään. On saanut oman koulutuksensa Jenkeissä, ja pitää kaikkea ulkomaalaista parempana kuin korealaista. Myös oppilaitaan. Harva se tunti hän vertaa korealaisia meihin vaihtareihin, ja aina niin päin, että me olemme NIIN paljon parempia. Ja koska hän on opiskellut Jenkeissä, niin hänkin on sitten sitä ylempää sakkia. Ja jos korealaiset opiskelijat tekevät kovasti töitä, hekin voivat länsimaistua.

Kaksi luentokertaa on täytynyt perua, koska vaihtareilla on ollut muuta ohjelmaa... Noh, tästä hyvästä korealaiset sitten joutuvat pitämään 10 min esitelmän jostain korealaisen kulttuurin ristiriitaisesta aiheesta... Ja mitä vaihtareiden pitää puolestaan tehdä? Lähteä ravintolaillalliselle proffan kanssa, proffan piikkiin... Elämä on epäreilua! Noh, kerrankin on kiva olla voittajan puolella...

Välikokeet lähestyvät, ainut jota jännitän, on korean kieli. Ei ole miun vahvinta osaamisaluetta... Korealaiset panikoivat ja jännittävät opintojensa kanssa paljon enemmän kuin suomalaiset. Täällä kaikki tahtovat saasa arvosanan A+. Lappeenrannassa 3 on hyvä arvosana.... Englannin kielikokeista (varsinkin TOFELista) on saatava huippupisteet, jos kuvitteleekaan saavansa jonkinlaisen työpaikan... Läksyjä tulee joka tunnilla ihan kuin yläasteella, ja paikalliset (ja jenkit) ovat kauhuissaan, kun minä lintsaan keskimäärin kerran viikossa luennolta... Noh, vielä enempi kauhistuivat kun kerroin, että Suomessa jätän väliin keskimäärin 70% luennoista... Noh, ne on niitä kulttuurieroja... Tähän asti tärkein oppi jonka olen täällä oppinut, on ollut arvostus suomalaista koulutusjärjestelmää kohtaan. Meillä on loppujen lopuksi kaikki paremmin kuin hyvin!

Ei kommentteja: