sunnuntaina, syyskuuta 18, 2005

Vessapöntöillä ei saa leikkiä!!!

Niinhän sitä tuli taas opittua, ettei sitä punaista nappia saa painaa, vaikka kuinka mieli tekisi... Tämä tuli opittua naapurikaupunki Busanin irkkuravintolassa, jossa Juhon kanssa kävimme syömässä kalliit jauhelihapihvit. Aterian hinta oli lopunperin huikeasti kalliimpi kuin hotellilaskumme noin 25 neliön hotellista 200 m päästä biitsistä, 45 tuumaisella televisiolla ja poreammeella varustettuna. Noh, ainakin ruoka oli maittavaa ja mehudrinkit hyviä, vaikkei viini ollutkaan mistään kotoisin.

Yllätys odotti kuitenkin ravintolan vessassa. Pöntön vieressä oli mielenkiintoisen näköinen paneeli, jossa oli eri värisiä nappeja korealaisin kirjaimin varustettuina. Varmuuden vuoksi niissä oli myös pistekirjoitukset, mutta ei niistäkään paljoa ollut apua minun tapauksessani.

Utelias kun luonteeltani olen, päätin kokeilla mitä kaikkia hienouksia pöntöstä löytyy... Kerrankin pääsi leikkimään tälläisellä niin ettei ketään ole todistamassa... Painoin siis ensimmäistä nappia - mitään ei tapahtunut. Painoin toista, jolloin pöntön takareunaan ilmestyi tikku, joka alkoi ruiskuttaa vettä. Toiminto ei selkeästi ollut tarkoitettu käytettäväksi ilman että kukaan istuu pöntöllä, sillä kaikki vesi suihkusi suoraan vessan oveen... ja siitä norona edelleen lattialle kopin ja käytävänkin puolelle. Ehdin väistää melkein ajoissa karkuun, niin etten kastunut ihan kokonaan... Varsinainen ongelma tuli siinä vaiheessa kun pöntön sivulla kyyristellessäni odotin suihkun loppumista. Se EI nimittäin loppunut itsestään, vaan minun piti käydä uusi arpomiskierros napeista läpi että sain suihkun loppumaan... Kesti jonkun tovin ennen kun sain lattian kuivattua ja kerättyä rohkeutta tulla kopista ulos ihmisten ilmoille...

Noo, loppuilta sujui kuitenkin mukavasti - käsi kädessä kävelyä hiekkarannalla, punaviiniä rantahietikolla aaltoja kuunnellen ja lasten tähtisadetikkuja katsellen.

Ei kommentteja: