tiistaina, syyskuuta 06, 2005

Sateenvarjoviidakko

Taifuuni sitten päätti ohittaa Korean. Osa ihmisistä on huojentuneita, osa hieman pettyneitä. Voitte arvata kumpaan luokkaan mie kuulun... Olisi ollut siistiä kokea taifuuni O:-) Ja jäädä eloon tietysti... Taifuunista jäi jäljelle vain vesisade, johon jokainen koulumme 20 tuhannesta opiskelijasta varautui tietysti mitä kummallisimmin sateenvarjoin... Itse ostin lauantaina keskustasta jättisateenvarjon (joita en Suomessa ole koskaan edes nähnyt), jonka alle mahtuisi varmaan koko perhe ja ystäväpiiri... Sen kärjen kun tökkää maahan, niin kädensija ylettää miuta rinnan korkuudelle. Nyt on sitten asuntolan kaikki käytävät täynnä kuivuvia sateenvarjoja. Ja luentosalien ovensuut ja opettajien korokkeet on samoin katettu pienillä ja suurilla, mustilla ja kirjavilloa, jopa pitsillä koristelluilla varjoilla.

Kirjoittelen aina muistiin asioita joita pitäisi muistaa jakaa teillekin. Tärkein aihe on tietysti ruoka, mutta tänään listalla lukee Korean hintataso.

Osa asioista on ihan järjettömän halpoja. Esimerkiksi Suomessa saa Pentelin lyijytäytekynästä maksaa noin 4 euroa (toivottavasti ei mennyt veikkaus kovin pahasti pieleen), täälllä saa kynän kuin kynän alle eurolla. Myös kaikki muu kirjakaupparoina on melkein ilmaista. Halvin ravintolaruoka-annos maksoi 1000 wonia = 80 senttiä, sisältäen keiton, kimchiä ja kimbapia (lihatäytteisiä "sushirullia"). Koululla perusruoka-annos on 2500-3000 wonia = 2-2,5 euroa suurinpiirtein.

Elektroniikka puolestaan esim kannettavien tietokoneiden ja kameroiden osalta on aika lailla Suomen hintatasossa, mutta oheissälä taas on puolihintaista. Esim kuulokkeita täällä on moneen lähtöön ja kovin edullisesti, samoin hiiriä ja muita oheishärpäkkeitä aina usb- lamppuihin asti. Juho on päässyt tietokonekaapeleiden taivaaseen, ja on on viimeisen viikon aikana ostanut jo 4 erilaista kaapelia.

Ei kommentteja: