tiistaina, syyskuuta 06, 2005

Vastakohtien maa

Tämä on varsin mielenkiintoista aikaa. Viimeisen 10 vuoden aikana Korean kehitys on tapahtunut lähes eksponentiaalisesti, mutta silti kaikkea ei tietenkään olla saatu kerralla kuntoon. Niinpä maa on täynnä huipputeknologiaa ja vanhan maailman jäänteitä samaan aikaan.

Asuntolan pyykkituvassa seisoo vierekkäin LG:n uusi pyykkikone, joka pesun lisäksi kuivaakin pyykit. Sen vieressä pesualtaissa on kuitenkin 3 puista pyykkilautaa aktiivikäytössä - ei museoesineinä kuten Suomessa... Ja samaan aikaan kun korealaistyttö jynssää paitaansa pyykkilaudalla, viereisen vessan valot syttyvät ja sammuvat liiketunnistimen ohjaamina. Yksi vessapytyistä on kuitenkin meille Suomessa tuntematonta mallia - posliiniset "jalanjäljet" lattiassa, ja niiden välissä reikä lattiassa... Vieressä on huuhteluvipu, joka laskee reikään vettä asioinnin päätyttyä. Kaupoissa myynnissä on kuitenkin uudenlaisia wc- istuimia: pöntön vieressä on noin 15- näppäiminen valikko, josta saa valittua ties minkälaisia toimintoja istunnolleen. Mahtaa olla taustamusiikista bidee- huuhtelun voimakkuuteen ja ilmakuivaukseen asti :)

Kadulla mies työntää mandariinikärryjä iso kiinalaistyylinen olkihattu päässä. Viereiseen sähkötolppaan (jonka johdot roikkuvat kovin epäilyttävän näköisenä) kiipeää kaksi miestä tikapuiden varassa johtovyyhti olalla. Läheisessä supermarketissa laskunmaksun aikana minulle ojennetaan muovitikku ja elektroninen kirjotusalusta nimikirjoitusta varten normaalin kuitin ja mustekynän asemasta. Ja siihen asuntolaruokalan sormenjälkitunnistimeen en meinaa tottua vieläkään... pii-pii-pi-piii: sormenjälki tunnistetti, tervetuloa aamiaiselle!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei! se DVD tuli tänään katsoin sen läpi ja oli aika hauskoja juttuja ja toivottavasti saan sen nyt sitten vielä editoitua... jos ei niin sen melkein voi näyttää tuollaisenakin jos silleen sattuu!!!

Anonyymi kirjoitti...

siis se oli emmi