lauantaina, joulukuuta 24, 2005

Joulu Shanghaissa

Jouluyo, kello 11. Ja taalla sita istutaan hostellin aulassa internetissa. Vieressa muovikassissa odottaa pullo punaviinia ja tuubi Ikeasta ostettua lohitahnaa, joka on tarkoitus levittaa ylakerrassa odottavien hapankorppujen paalle. Laukussa on myos kynttiloita ja jouluservetteja tunnelmaa luomaan. Muuten taalla joulu nakyy vain ja ainoastaan kauppojen ja ravintoloiden ikkunoissa. Missaan muualla maailmassa tuskin onnistuisi kavella jouluaattoiltana hostellin alakerran kampaamoon sisalle kl 22 ja pyytaa jalkahierontaa alle 3 euron hinnalla. JOULUYONA!!! Yllatykseksi hieronta kestikin tunnin. Ei jaanyt pojille kovin kova tuntipalkka siita... Ja kampaamon piti menna kl 23 kiinni, mutta hieronnan jalkeen kysyivat viela etta saisiko olla viela jotain muuta, vaikkapa hiustenpesu ja paahieronta hintaan 1e... Mutta ehka se sitten huomenna ;)

Shanghai on hieno kaupunki. Jotenkin ihan eri maailmasta kuin Peking. Taalla on paljon moderneja pilvenpiirtajia, jotka on rakennettu 90- luvulla, joten niissa on kaytetty mielikuvitusta hieman enemman kuin Nykin laatikkopilvenpiirtajissa... Eilen kaytiin korkeimman huipulla lahettamassa postikortteja Suomeen, 340 m korkeudelta maailman korkeimmasta postitoimistosta. Huomenna tai Tapaninpaivana olisi tarkoitus lahtea jokiristeilylle illalla katselemaan kaupungin yovalaistusta joelta kasin. Arvonnassa on myos etta lahdemmeko morjestamaan Koreassa tapaamaamme kiinalaistytto Emilya 3 tunnin junamatkan paahan kaupungista.

Niin, ja jouluateria - soimme kynttilanostoreissulla Ikeassa lihapullia kermakastikkeessa puolukkahillon kera. Niin ja jalkiruokana oli kylmasavulohisalaattia :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää joulua!
Toivoo kotiväki