sunnuntaina, elokuuta 28, 2005

Ensikosketus Koreaan

Iltapaivaa Koreasta!
Kaksi paivaa kesti ennen kuin paasi nettiin... Eika oma netti toimi vielakaan, ollaan campuksen oleskelutilan koneilla, joista ehka joka kolmas toimii,,, Lampoa on taalla joku 30, ja kosteus kuin saunassa. Paikalliset valittavat etta on kylma =o. Tai ovat oikeastaan tyytyvaisia etta kesa meni jo- nyt on taas siedettava ilma.

Paivassa tutustuin useampaan ihmiseen kuin koko kesana Pariisissa. Tama on aikamoista kommuuniasumista, sisaltaen sitten myos ne hyvat puolet - olo on kuin isossa perheessa. Toistaiseksi "perheeseen" kuuluu korealaisia, ,jenkkeja, havajilainen ja saksalais-suomalainen meijan lisaksi. Myos pari venalaista on pyorinyt kuvioissa. Kamppiksena miulla on 20- vuotias korealaistytto, jonka nimi on eurooppalaistettuna So Young. =) Asutaan noin 8 nelion huoneessa, johon kerrossangyn lisaksi mahtuu hathataa 2 poytaa, kaappi, kenkakaappi ja tuuletin...

Ja kuten arvata saattaa, miun ajatukset pyorivat ruuan ymparilla. Tahan mennessa korealainen ruoka on ollut todella namia! Sushirullia sai 14 kpl 1,5 eurolla! Tosin taalla niita ei tayteta raa-alla kalalla,vaan esim jauhelihalla ja kasviksilla. Mikaan ei ole ollut viela LIIAN tulista. Makua kylla loytyy...

Suihkuissa on vain kylmaa vetta toistaiseksi, silla asuntola avautuu virallisesti vasta tanaan. Samoin ruokala on ollut kiinni, joten ollaan jouduttu syomaan ulkona. Kuitenkaan kylma suihku taalla ei ole kylma suomalaiselle, vaan veden lampotila on noin 18 asteen pinnassa ulkoilman lampotilasta johtuen.

Jatkoa seuraa, ,kunhan saan oman koneen nettiin. Nailla vanhoilla yhteisromuilla kirjottaminen on todella tuskaa!!! Mutta muuten taalla on kaikki oikeesti aikas huippua - nautin ainakin toistaiseksi oleskelustani ihan taysilla!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon ! varma maahan tulo ja ruokapaikan löytyminen .Iskä!!!

Anonyymi kirjoitti...

Heips!
Oikein hyvä että olette päässeet turvallisesti perille ja kamujakin on jo löytynyt!!!! Muistakaa vaan pitää huolta itsestänne ja toisistanne!

Annan justkista asiaa ihan hiukan... Me laitettiin se seppele kuivattuna sellaiseen vitriinin tapaiseen hökötykseen ja näyttää tosi siistille eli se on oiva osa häälahjaa! Mutta eipä oikein muuta tule nyt mieleen.. ilmoittelehan joskus taas miten menee... ;)
luv,
emmi

Anonyymi kirjoitti...

Juuri tuossa mietiskeltiin että vieläkö olette elossa!? :) Ihana kuulla että kaikki on kunnossa ja vielä oikein loistavasti! Toivottavasti sama olotila jatkuu... :) Täällä vaan sataa ja on kylmä! :)
T:Jonna & Mikko hengessä mukana