tiistaina, elokuuta 30, 2005

Kuuma, kuumempi, hiki!

Niin paljon on ehtinyt tapahtua 4 päivässä, etten oikein tiedä mistä päästä alottaisi... joten aloitetaan siis tyypillisestä, säästä =). Lämpöä täällä on ollut joka päivä noin 30 astetta, ja ilmankosteus on esim tänään ollut 54 %. Eli käytännössä kun astuu kämpästä ulos ja lähtee aamulla suuntaamaan kohti luentorakennuksia, on jo 10 minuutin päätä läpimärkä hiestä. Asiaa vielä tietysti auttaa pienet sadekuurot... Korealaiset näyttävätkin lähes aina kantavan sateenvarjoja mukana. Niin, ja paikallisten mielestä ilma on nyt ihanan viileä... Kuukausi sitten lämpöä oli yli 40 astetta, joka on mahtanut olla tappavaa tällä ilmankosteudella!

Meitä on täällä kaikkiaan 22 vaihtaria 6 eri maasta. Kuten jo aikasemmin sanoin, jenkkejä on eniten. Eli sen puolesta - kunnollista englantiaksenttia ei tarvi lähteä hakemaan Briteistä tai Jenkkilästä, sellaisen voi saada jopa Koreasta... Paikallisten englannintaito puolestaan on vähän niin ja näin... Täkäläiset parhaat englanninpuhujaopiskelijat ovat tasoltaan kuitenkin huonoimpien suomalaisten lukiolaisten tasoisia... Joten elkääs suomalaiset yhtään arastelko sen englantinne kanssa!!! Keskimäärin suomalaiset puhuu loistavaa englantia yleismaailmallisesti. Tuohon vitaten lainaus jenkkipoika Darianin blogista: "
But the people have been great. We have started hanging out with three students from Finland who all speak near-perfect English. One of them speaks five different languages fluently, and with time he will know Korean as well." Jos jotakuta kiinnostaa lukea enemmän seikkailuista Koreassa, niin tuossa on Darienin blogin osoite: http://darienb.blogspot.com/

Ensimmäinen mielikuva miulle Koreasta oli isot eurooppalais- tyyliset autot, jotka tosin kaikki olivat merkiltään Hyndae tms. Autojen muotoilu tosin muistuttaa uskomattoman paljon Mersujen muotoilua 90- luvulla =)

Osa täkäläisistä asioista (kuten talojen sähköistys ja dormin säännöt) on kuin suoraan 70- luvulta, osa taas kuin tieteisleffasta. Missä muualla maailmassa aamupala kuitataan kantiinissa sormenjälkitunnistimella!?! Tänään käytiin rekisteröimässä meidän sormenjäljet koneelle, nyt jatkossa tarvitsee vain näyttää etusormea ruokalan ovella, niin pääsee syömään aamupalaa ja päivällistä, jotka kuuluvat asuntolamaksuun (640 euroa neljältä kuukaudelta). 100- megainen netti maksaa samalta ajalta 40 euroa.

Nyt alkaa olla kotiintuloaika ja vahvuustarkastus =) Pitää näyttää kiltiltä ja viattomalta, niin eivät arvaa minun rikkovan sääntöjä anteeksiantamattomalla tavalla... Miulla on litran pullo giniä matkalaukussa - en voinut jättää ostamatta lentokentältä kun oli niin halpaa =D

Ei kommentteja: