torstaina, elokuuta 11, 2005

Ohi on!

Tänään vihdoin koitti töissä se päivä kun sain tarjota työkavereille hapankorppuja kylmäsavulohella ja valkosipulituorejuustolla, salmiakkia ja geisha-suklaata. Yksi ja toinen labran henkilökunnasta oli selvästi arvuutellut mielessään että tuonko jotain suomalaisia herkkuja läksiäiskahville, sen verran nopsaan ne kammioistaan hipsivät kahvinurkkaukseen.

Loppuraportin sain kuin sainkin palautettua ihan ajallaan - 10 min ennen läksiäiskahveja. Noh, ehkä siinä olisi vähän hienosäätämistä ollut, oikolukua yms, mutta menkööt. 23 sivua tuli englanninkielistä tekstiä hienoine värikuvineen. Tieteellistä raporttia se ei kyllä ole nähnytkään...

Tälle illalle olisi enää jäljellä pakkausta, punaviiniä, pyykinpesua, kasvo- ja hiusnaamiota ja lisää punaviiniä. On tuo muuttaminen sen verran ikävää puuhaa, että pakko on pakkaamista vähän viinillä höystää =). Huomenna sitten näihin aikoihin olenkin toivottavasti jo Suomessa saunan lauteilla.

Viimeiseen työviikkoon mahtui loppuraportin lisäksi vielä kunnon räkätautia vahvoine särkylääkkeineen. Buranat loppuivat, joten menin sitten täkäläiseen apteekkiin ja pyysin särkylääkettä. 200 mg ibuprofeiini tuntui liian miedolta, joten pyysin vahvempaa. Sitä saa mitä tilaa... Luulin saaneeni vastaavaa ainetta kuin Panadol on Suomessa. Paracetamol 400 mg, mukana myös kofeiinia 50 mg. Apteekkitäti painotti kovasti "tässä on sitten kodeiiniakin mukana". So what, mitä väliä.

Rupesin sitten kotona ihmettelemään että mikä kumma kodeiini, kun sitä piti niin pontevasti painottaa. Ystävämme Google osasi kertoa, että kyseessä on oopiumjohdannainen kipulääke, joka Suomessa luokitellaan huumausaineeksi (saatavilla ainuastaan reseptilääkkeenä. Aiheuttaa euforista tunnetta, myös riippuvuutta. Paketin kyljestä selvästi suomensin että nautitaan 1-2 tablettia 2-3 kertaa päivässä. Nappasin sitten kaksi tablettia naamaan. Olo parani heti. Tunnin päästä hihittelin jo itsekseni raporttia kirjotellessa, eikä uni tullut silmään vielä kahden aikaan aamuyölläkään. Aamullakin olo oli vielä hysteerisen pirteä, 2 huonosti nukutun yön väsymyksestä huolimatta...

Lounaalla iski pieni runsaudenpula. Ruokakortilla oli saldoa jäljellä 5,30 euroa - normaalisti päivässä sain kulumaan vähän alle 2 euroa. Piti sitten pyytää työkavereita avuksi, ja lopulta tarjottimeltani löytyikin pizza, salaatti, puoli litraa viiniä, 4 tölkkiä limsaa, 2 palaa jälkiruokakakkua ja 3 aprikoosia. Ja saldoakin jäi vielä 28 senttiä jäljelle... Yllättäen lounaspöydässä riitti kavereita =). Limsat ja aprikoosit otin evääksi, viini meni yhteiseen jakoon. Joten oli oikein maittava viimeinen lounas täällä Pariisissa.

Ei kommentteja: